Välj textstorlek
A A A

Världens viktigaste arbete

Vår Omtanke

 • Är du missnöjd med hur din personliga assistans utförs idag? 
  Läs mer


  Utbildningar, Inspirationsföreläsningar och Aktiviteter

   
 • Rätt till en vanlig dag!

  VårOmtanke är en privat
  assistanssamordnare med
  verksamhet i hela Sverige.

  Ring oss - Vi vet!

  040-215 169

Personlig assistent i VårOmtanke

assistent"Världens viktigaste arbete" 

Skicka din intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Människor med någon form av funktionsnedsättning kan vara i behov av hjälp för att livet ska fungera . Därför finns yrket- personlig assistent. Att arbeta som personlig assistent är ett nära arbete med den som har assistansen. Beroende på vilken människa du arbetar hos/för så varierar arbetsuppgifterna. En bra personlig assistent, är flexibel och försöker sätta sig in i den funktionsnedsatta personens situation i tanken, med att kunna hjälpa till på bästa sätt. Som personlig assistent kommer du att träffa olika människor som har koppling till den personen som  du arbetar hos/för det kan vara arbetsterapeut, fysioterapeut, färdtjänst chaufförerna med flera.

Kollektivavtal och försäkring

Det kollektivavtal VårOmtanke går under heter Personlig assistans bransch G (kommunal och vårdföretagarna), VårOmtanke följer kollektivavtalet och "våra" personliga assistenter omfattas av avtalsförsäkring som ger dig som personlig assistent, ett omfattande försäkringsskydd.

Från intervju till utbildning

VårOmtanke har arbetsgivaransvaret för dig som personlig assistent och Du kommer att få skriva under tystnadsplikt vid intervjutillfället, för att följa den viktiga sekretess, som finns inom personlig assistans. När rekryteringen är färdig får du som nyanställd personlig assistent oftast en bredvidgång (utbildning) som är anpassad efter vilken kund du kommer arbeta hos, på detta vis säkerställs assistansen och du som personlig assistent får en inlärningsperiod, Lön utgår under bredvidgången.

Varierande arbetsuppgifter

Som personlig assistent varierar dina arbetsuppgifter beroende på vilka behov, personen du arbetar för har. Arbetsuppgifter innebär att stödja och stötta personen i att utföra moment med din hjälp, i det som rör omvårdnad, hjälpa med personlig hygien, följa med som stöd på fritidsaktiviteter och med hushållssysslor som att städa, laga mat eller handla tillsammans.
På och avklädning är ett av de moment alla människor genomför dagligen. Arbetar du med en person med psykisk funktionsnedsättning kan din uppgift vara att ge förslag på vilka kläder som passar för dagen. Hos en person med fysisk funktionsnedsättning kan det vara att hjälpa personen att ta på sig kläderna m.m.

Dagrapporter

Som personlig assistent ska Du skriva "dagrapporter" angående assistansen, hos kunden den arbetar hos. Dagrapporten ligger sedan som underlag för journalföring som skrivs av oss på kontoret.

Arbetstider

Arbetstiderna kan variera över dygnets alla timmar för dig som personlig assistent, Dagar, kvällar, nätter och helger kan förekomma på ditt schema, och på obekväm arbetstid (OB). Vi följer kollektivavtalet som underlag för dessa ersättningar.

AIAI – schema och tidrapportering

VårOmtanke har som mål, att saker kan förbättras, därför arbetar vi med ett digitalt program som heter AIAI, där vi för schema och tidrapporter. Assistenterna godkänner sitt schema och tidrapporter digitalt vid varje månadsslut.

Vilka egenskaper ska en personlig assistent ha?

Som personlig assistent underlättar det om du är intresserad av att arbeta med/för andra människor. Arbetet som personlig assistent kan vara omväxlande, Du behöver vara flexibel och försöka anpassa dig efter olika situationer. Du ska ha i åtanke, att personen du arbetar med/för är i behov av dig, under ditt arbetspass. Som personlig assistent arbetar du nära en annan människa, på dennes villkor och oftast i personens hem. Därför behöver du lyssna, vara respektfull och ganska bra på att sätta dig in i andra människors situation och funktionsnedsättning. "Att synas men inte höras", är ett välkänt ordspråk.

Att förstå

Som personlig assistent är det viktigt att ha förståelse, varför en människa har behov av personlig assistans, vikten med frihet för personen och vilken begränsning funktionsnedsättningen medför. Inom personlig assistans är det inte alltid resultatet av vad man gör som är det viktigaste, ibland är det viktigare att stimulera intresset att försöka göra något. Det kan gå fortare om du utför vissa moment själv, men inom personlig assistans så är det alltid personen med funktionsnedsättning som står i centrum! Vi på VårOmtanke anser att alla människor ska få samma rätt att försöka utföra saker oavsett vilka förutsättningar de har.

Ditt hjärta, din omtanke

En personlig assistent ska kunna ta egna initiativ, dock inte lika med att ta över beslut!, att "sätta sig över någon annan" vare sig sin "kund" som du arbetar hos/för eller arbetskollega, är aldrig bra! Du ska vara ansvarsfull, ha ett "varmt hjärta" då är det bra förutsättningar för arbetet på VårOmtanke.

Du är viktig

För att du ska trivas hos oss på VårOmtanke arbetar vi för att ge dig stöd och uppbackning i ditt arbete. Att du som personlig assistent trivs med ditt arbete samt med oss som arbetsgivare, är en viktig förutsättning, för att vi tillsammans ska lyckas med vårt uppdrag. På så sätt gör vi assistansen bäst och det fungerar på ett sätt som är tillfredställande för dig som personlig assistent. Detta är för att våra kunder ska känna trygghet och frihet i sina liv. Din arbetsmiljö är viktig för att du ska kunna utföra den bästa assistansen som möjligt åt den människan du arbetar hos/för.


 • VårOmtanke/BUA AB

  Höjdrodergatan 15
  212 39 Malmö
  Se karta

 • Bli kund?

  Assistans för vuxna
  Assistans för barn & ungdom
 • Kontakta oss

  Tel: 040 - 215 169
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 • Integritetspolicy

  Integritetspolicy

  Personlig Assistans Malmö