Välj textstorlek
A A A

Världens viktigaste arbete

Vår Omtanke

 • Är du missnöjd med hur din personliga assistans utförs idag? 
  Läs mer


  Utbildningar, Inspirationsföreläsningar och Aktiviteter

   
 • Rätt till en vanlig dag!

  VårOmtanke är en privat
  assistanssamordnare med
  verksamhet i hela Sverige.

  Ring oss - Vi vet!

  040-215 169

Utbildningar & Föredrag

Under 2018/2019 kommer följande utbildningar erbjudas till våra assistenter

Grundläggande brandutbildning - Lär dig hur du ska agera vid brandtillfällen samt hur du förebygger brandrisker.

HLR, HLR-fortsättningskurs samt Barn-HLR - Lär dig hur du ska agera vid tillfälliga hjärtstopp samt vid andnöd..

Arbetsmiljöutbildning - En grundlig utbildning i vikten av en fungerande arbetsmiljö.

Autism - För att kunna bidra till bästa möjliga vardag för personen med autism krävs att omgivningen försöker förstå personens kognitiva stil och hans eller hennes perspektiv på sin tillvaro? Det kräver i sin tur fördjupad kunskap om autism.

Trachestomi - En grundlig utbildning i hanteringen av trachestomi.

Sondmatning - En grundlig utbildning i hanteringen av sondmatning.

Ergonomi - Steg 1 – föreläsning med teoretiska genomgångar samt praktiska övningar (balansövningar, avslappningsträning samt pausgympa med stretching) samt
Steg 2 – workshop med träning av arbetsställningar och förflyttningsteknik

Basutbildning, personlig assistent - Steg 1- Grundutbildning för personliga assistenter. En utbildning som kombinerar teoretisk kunskap med utvecklande diskussioner.

Under 2019 kommer följande inspirationsföreläsningar/aktiviteter erbjudas

Kost och träningsföreläsning. - En föreläsning kring kost och hälsa av en föreläsare med flerårig erfarenhet och teoretisk kunskap i ämnet

Mia Törnblom - Hur svårt kan det vara. - Få tips och kunskap från föreläsaren om hur vi hanterar de situationer, relationer och konflikter vi möter i livet. Föreläsaren bjuder också på kloka, gripande, komiska, sorgliga och knasiga berättelser om hur svårt det kan vara att säga det man vill när det egentligen borde vara enkelt.

Stefan Einhorn- Vägar till framgång. - Det finns såväl yttre som inre framgång. Den yttre handlar om att göra karriär, tjäna pengar och få status medan den inre leder till harmoni och en känsla av mening. Även om den inre framgången är viktigare enligt föreläsaren kan vi uppnå båda.

Jesper Caron- Humörträning. - Humörträning innebär träning av de faktorer som skapar ett gott humör utan att behöva tänka på det. Det handlar alltså mer om helt andra faktorer än "tankens kraft". Problemet med tankens kraft är just att måste tänka på det hela tiden för att må bra och ibland kanske man vill ha tanken till annat. De där dagarna som du mår exceptionellt bra… inte fasen går du omkring och tänker på det då, utan det BARA funkar. I den här föreläsningen tar vi en rejäl titt på vad det där ”BARA” är.

Kay Pollak- Ändra dina tankar, ändra ditt liv. - En tre timmars föreläsning full av skratt och insikter, om hur våra tankar påverkar våra liv - och om hur vi kan ändra våra tankar. Du kommer att få energi och inspiration. Du får konkreta verktyg om hur du blir mer framgångsrik och verkligen lyckas bättre i alla dina relationer.

Olof Röhlander- Konsten att njuta av livet, och ändå får saker gjorda. - Vill du kunna njuta mer av livet utan att tappa styrfart? Hitta fram både till hängmattans vila och till arbetslusten? Här beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Föreläsaren vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar till exempel varför man inte ska ta dagen som den kommer.


 


 • VårOmtanke/BUA AB

  Höjdrodergatan 15
  212 39 Malmö
  Se karta

 • Bli kund?

  Assistans för vuxna
  Assistans för barn & ungdom
 • Kontakta oss

  Tel: 040 - 215 169
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 • Integritetspolicy

  Integritetspolicy

  Personlig Assistans Malmö