Välj textstorlek
A A A

Världens viktigaste arbete

Vår Omtanke

 • Är du missnöjd med hur din personliga assistans utförs idag? 
  Läs mer


  Utbildningar, Inspirationsföreläsningar och Aktiviteter

   
 • Rätt till en vanlig dag!

  VårOmtanke/BUA är en privat
  assistanssamordnare med
  verksamhet i hela Sverige.

  Ring oss - Vi vet!

  040-215 169

Är du intresserad av att bli kund hos VårOmtanke/BUA?

kund2Vem är vi?

VårOmtanke/BUA är det familjära assistans bolaget som har erfarenheter av personlig assistans sedan 1994, vi finns för er som söker en hög kvalitet på allt inom personlig assistans. Vi finns för att underlätta det vardagliga livet för dig med funktionsnedsättning, men även för de människor som finns i din närhet.

Vad erbjuder vi?

Det VårOmtanke/BUA erbjuder dig är en helhetslösning där vi tar hand om allt eller delar av din assistans. Personlig assistans är ett stort område och därför med vår erfarenhet och expertis hjälper vi dig med allt från att ansöka om personlig assistans till att rekrytera bra personal.

Verksamhetsområden

VårOmtanke/BUA har en verksamhetsansvarig som har som uppgift att utveckla bolaget samt att söka möjligheter att hela tiden fortbilda alla de människor som jobbar inom bolaget. VårOmtanke/BUA personalansvarig är den närmaste länken till de personliga assistenterna, personalansvarig sköter även rekrytering av personal efter ett noggrant utarbetat system som bolaget har byggt upp. Och så har vi en ekonomiansvarig som hanterar ekonomi. Detta verksamhetsled leder till att rätt personal hamnar hos rätt kund.

Rätt till en vanlig dag

Med VårOmtanke/BUA som assistans bolag står du som kund i centrum, och tillsammans arbetar vi fram en helhetslösning som passar dig utifrån de lagar som finns att tillämpa. VårOmtanke/BUA har alltid som mål att göra din dag så enkel och behaglig som möjlig.

Vad är personlig assistans?

Att få rätt till personlig assistans innebär att du som har en funktionsnedsättning, behöver stöd för att klara av det dagliga livet får hjälp av en eller flera personliga assistenter. Hur mycket hjälp du har rätt till samt vilka tider detta innefattar baseras på det beslut försäkringskassan eller kommunen verkställer för din personliga assistans.

Dina assistenter

De personliga assistenter som arbetar hos dig finns för att stödja och hjälpa dig i utförandet av dina grundläggande behov. Som t.e.x med att kommunicera, för att äta mat, för att utföra toalettbesök eller för att utöva saker som krävs ingående kunskaper med mera. Utöver de grundläggande behoven så kan man även få stöd för andra behov, tex för att kunna utöva fritidsaktiviteter m.m.

Vem är berättigad personlig assistans?

För att bli beviljad personlig assistans måste du vara under 65 år, har du assistans och passerar 65 år så får du behålla din assistans. Du måste ha en omfattande funktionsnedsättning som resulterar i att du inte kan leva ett liv efter den behovsbild du har. Detta kan bero på mycket men nedan kommer en rad exempel på vad som kan räknas som en omfattande funktionsnedsättning.

Vad räknas som funktionsnedsättning?

 • utvecklingsstörning, t.e.x autism eller autismliknande tillstånd.
 • funktionsnedsättningar efter hjärnskada i ung eller vuxen ålder orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom som t.e.x stroke.
 • varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på normalt åldrande.
 • funktionsnedsättning som hindrar din rörelseförmåga på ett sådant sätt att du inte kan tillgodose din dagliga behovsbild.
 • funktionsnedsättning som av olika anledningar kräver ständigt tillsyn på t.e.x natten då du ligger och sover.

Vem och varför?

Vem som har rätt till personlig assistans regleras av ”Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade” som förkortas LSS, och du kan även få din assistans genom socialtjänstlagen även kallad SOL insats. Det är Försäkringskassan eller din hemkommun som gör en bedömning om du har rätt till personlig assistans, detta moment kan vara lite klurigt och självfallet finns vi på VårOmtanke/BUA tillhands för att ge dig den hjälp du behöver.

Vi vet!

Om du behöver hjälp med att ansöka om personlig assistans så hjälper vi på VårOmtanke/BUA till med det helt kostnadsfritt. Det är din behovsbild som avgör om du är berättigad assistans eller ej. Var och en av våra medarbetare har individuella arbetsområden och därför vågar vi på VårOmtanke/BUA lova dig att du som kund får all den kompetens du behöver inom personlig assistans. Vi vet!