Välj textstorlek
A A A

Världens viktigaste arbete

Vår Omtanke

 • Är du missnöjd med hur din personliga assistans utförs idag? 
  Läs mer


  Utbildningar, Inspirationsföreläsningar och Aktiviteter

   
 • Rätt till en vanlig dag!

  VårOmtanke är en privat
  assistanssamordnare med
  verksamhet i hela Sverige.

  Ring oss - Vi vet!

  040-215 169

Assistans för barn & ungdom Är du intresserad av att bli kund hos VårOmtanke ?

kund2Vem är vi?

VårOmtanke är ett familjärt assistans bolag som har erfarenheter av personlig assistans, LSS och LASS (inom familjen) , vi startade 2004 och finns för er som söker kännedom och egen erfarenhet. 

Vad erbjuder vi?

VårOmtanke erbjuder dig är helheten, där vi tar hand om allt eller delar av din assistans. Personlig assistans är ett stort område och därför med vår erfarenhet hjälper vi till med allt från att ansöka om personlig assistans till att finna din/dina personliga assistenter.

Verksamhetsområden

VårOmtanke vill hjälpa till så att Du som har behov av assistans får den hjälpen Du behöver. Vår personal handläggare har tät kontakt med de personliga assistenterna, och anställer/rekryterar personal, även med dig har de kontakt med ibland.

 

Vad är personlig assistans?

Rätten till personlig assistans innebär att du som har en funktionsnedsättning, behöver vissa stöd för att klara av det du behöver hjälp med och det får hjälp av den personlig assistenten. Hur mycket hjälp du kan få och vilka tider, beror på det beslut försäkringskassan/ kommunen beslutar för just dig.

Dina assistenter

De personliga assistenter som arbetar hos dig finns för att stödja och hjälpa dig med dina grundläggande "vanliga" behoven, t.e.x med för att prata, äta, personlig hygien som tex. toa besök eller duscha, eller för att göra saker som det krävs mer kunskap om. Utöver de grundläggande behoven så kan man även få stöd för andra behov, tex. träna på gymmet, gå i skogen, hälsa på kompisar eller gå på bio.

Vem kan få personlig assistans?

För att bli beviljad personlig assistans måste du vara under 65 år, har du assistans och är över 65 år då får du behålla din assistans. Du måste ha en omfattande funktionsnedsättning som gör att du inte kan leva ett liv, som andra. se nedan.

Vad räknas som funktionsnedsättning?

 • utvecklingsstörning, t.e.x autism eller autismliknande tillstånd.
 • funktionsnedsättningar efter hjärnskada i ung eller vuxen ålder orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom som t.e.x stroke.
 • varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på normalt åldrande.
 • funktionsnedsättning som hindrar din rörelseförmåga på ett sådant sätt att du inte kan tillgodose din dagliga behovsbild.
 • funktionsnedsättning som av olika anledningar kräver ständigt tillsyn på t.e.x natten då du ligger och sover.

Vem och varför?

Vem som har rätt till personlig assistans bestäms av ”Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade” som förkortas LSS, eller Du kan få din assistans genom socialtjänstlagen även kallad SOL insats. Det är Försäkringskassan eller din hemkommun som gör en bedömning om du har rätt till personlig assistans, självfallet finns vi på VårOmtanke för att hjälpa till med det vi kan.

Kostar ingenting

Du som behöver hjälp med att ansöka om personlig assistans kan vända dig till oss så hjälper vi Dig, utan att det kostar någonting. Var och en av oss har individuella arbetsområden och därför vågar vi på VårOmtanke lova dig att du som kund får all den kompetens du behöver inom personlig assistans. Vi vet!

 


 • VårOmtanke/BUA AB

  Höjdrodergatan 15
  212 39 Malmö
  Se karta

 • Bli kund?

  Assistans för vuxna
  Assistans för barn & ungdom
 • Kontakta oss

  Tel: 040 - 215 169
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 • Integritetspolicy

  Integritetspolicy

  Personlig Assistans Malmö