Välj textstorlek
A A A

Världens viktigaste arbete

Vår Omtanke

 • Är du missnöjd med hur din personliga assistans utförs idag? 
  Läs mer


  Utbildningar, Inspirationsföreläsningar och Aktiviteter

   
 • Rätt till en vanlig dag!

  VårOmtanke/BUA är en privat
  assistanssamordnare med
  verksamhet i hela Sverige.

  Ring oss - Vi vet!

  040-215 169

Assistans för barn & ungdomÄr du intresserad av att bli kund hos VårOmtanke/BUA?

kund2Vem är vi?

VårOmtanke/BUA är det familjära assistans bolaget som har erfarenheter av personlig assistans sedan 1994, vi finns för er som söker kvalitet inom personlig assistans. Vi kan underlätta din vardag för dig med funktionsnedsättning, och för din familj.

Vad erbjuder vi?

Det VårOmtanke/BUA erbjuder dig är en helhetslösning där vi tar hand om allt eller delar av din assistans. Personlig assistans är ett stort område och därför med vår erfarenhet hjälper vi dig med allt från att ansöka om personlig assistans till att rekrytera din/dina personliga assistenter.

Verksamhetsområden

VårOmtanke/BUA har som mål att hjälpa till så att Du som har behov av assistans får den hjälpen Du är i behov av. Våra personal handläggare är de närmsta länken till de personliga assistenterna, och rekryterar personal, de är även din länk i vissa fall.

Rätt till en vanlig dag

Med VårOmtanke/BUA som assistans bolag står du som kund i centrum, tillsammans arbetar vi fram en helhetslösning som passar dig utifrån de lagar som finns att följa. VårOmtanke/BUA har alltid som mål att göra din dag så enkel och behaglig som möjlig.

Vad är personlig assistans?

Rätten till personlig assistans innebär att du som har en funktionsnedsättning, behöver stöd för att klara av det dagliga livet får hjälp av en/flera personliga assistenter. Hur mycket hjälp du har rätt till samt vilka tider beror på det beslut försäkringskassan/ kommunen beslutar för din personliga assistans.

Dina assistenter

De personliga assistenter som arbetar hos dig finns för att stödja och hjälpa dig med dina grundläggande behov, t.e.x med att kommunicera, äta, personlig hygien eller för att göra saker som krävs ingående kunskaper om.. Utöver de grundläggande behoven så kan man även få stöd för andra behov, som att träna, komma ut i naturen.... 

Vem är berättigad personlig assistans?

För att bli beviljad personlig assistans måste du vara under 65 år, har du assistans och passerar 65 år så får du behålla din assistans. Du måste ha en omfattande funktionsnedsättning som gör att du inte kan leva ett liv, som andra. se nedan.

Vad räknas som funktionsnedsättning?

 • utvecklingsstörning, t.e.x autism eller autismliknande tillstånd.
 • funktionsnedsättningar efter hjärnskada i ung eller vuxen ålder orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom som t.e.x stroke.
 • varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på normalt åldrande.
 • funktionsnedsättning som hindrar din rörelseförmåga på ett sådant sätt att du inte kan tillgodose din dagliga behovsbild.
 • funktionsnedsättning som av olika anledningar kräver ständigt tillsyn på t.e.x natten då du ligger och sover.

Vem och varför?

Vem som har rätt till personlig assistans regleras av ”Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade” som förkortas LSS, eller Du kan få din assistans genom socialtjänstlagen även kallad SOL insats. Det är Försäkringskassan eller din hemkommun som gör en bedömning om du har rätt till personlig assistans, självfallet finns vi på VårOmtanke/BUA för att ge dig den hjälp du behöver.

Vi vet! Hos Oss är goda råd gratis

Du som behöver hjälp med att ansöka om personlig assistans kan vända dig till oss så hjälper vi Dig, kostnadsfritt! Var och en av våra medarbetare har individuella arbetsområden och därför vågar vi på VårOmtanke/BUA lova dig att du som kund får all den kompetens du behöver inom personlig assistans. Vi vet!

 


 • VårOmtanke/BUA AB

  Höjdrodergatan 15
  212 39 Malmö
  Se karta

 • Bli kund?

  Assistans för vuxna
  Assistans för barn & ungdom
 • Kontakta oss

  Tel: 040 - 215 169
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 • Integritetspolicy

  Integritetspolicy

  Personlig Assistans Malmö